שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פודינג לחם / מיכל לוי

הצרפתים משתמשים בלחם כבסיס לסופלה חם. הגרמנים מכינים פודינג מלחם שיפון ומוסיפים לו קפה, ואילו האנגלים מערבבים את הלחם עם קצף ביצים. הנה גרסה טעימה, ללא לאומיות מוגדרת.


חומרים
5 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 מכלי שמנת לקצפת
תמצית וניל
1 כוס ריבה משובחת
10 פרוסות לחם לבן או חלה
אופן ההכנה

(לקערת פיירקס עגולה או אובלית)

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170-180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל תוך ערבוב, עד שמתקבל מרקם אחיד.
  3. משטחים את הריבה על תחתית התבנית באופן שווה. מסדרים את פרוסות הלחם מעל הריבה ויוצקים מעליהן את תערובת הביצים. אופים כ 30 דקות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מצננים כרבע שעה ומגישים (מומלץ להגיש חם) בעזרת כף מתוך התבנית.

חזרה