שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש בצל ירוק וגבינה / רותי קינן

הבצל הירוק מעניק לקיש טעם ייחודי. אפשר להחליף אותו בבצל לבן, אך טעמו יהיה מתקתק יותר.


חומרים
200 גרם בצק עלים
למלית:
1 חבילה בצל ירוק
25 גרם חמאה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 מ"ל שמנת לקצפת
3 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור ל180- מעלות. מרדדים את הבצק ומרפדים בו תבנית פאי מסולסלת בקוטר כ25- ס"מ. דוקרים את הבצק במזלג על פני כל שטחו. 
  2. מסירים מהבצלים את החלקים הקמולים. שוטפים היטב, וקוצצים דק את החלק הלבן והירוק של כל בצל. 
    מחממים את החמאה במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבצלים הירוקים מספר דקות, רק עד שהם מתרככים (אין להניח להם להשחים).
  3.  מפזרים את הבצלים המטוגנים על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעליהם את הגבינה. 
    בקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
  4. יוצקים את התערובת על פני הבצל והגבינה, ומקפידים שתתפזר באופן אחיד.
  5. אופים כ 40 דקות, או עד שפני הקיש זהובים והמלית נראית מוצקה.


חזרה