שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגויות תחרה בניחוח לימון או תפוז / מיכל לוי-אלחלל

עוגיות דקיקות אלה, שקיבלו את שמן בגלל דמיונן לבד הרקום מכילות כמות מזערית של קמח, ונוצרות על ידי המסת הסוכר בתהליך האפייה והפיכתו לקרמל. יש להצטייד בלא מעט סבלנות כדי להכין אותן. פירוש השם הצרפתי tuile הוא רעף, והעוגיות נקראות כך מפני שנהוג לעצב אותן בצורה קמורה, כך שהן מזכירות בצורתן רעפים של גג. שני הטעמים המובאים כאן נפלאים, אבל המיוחד מבינם, לטעמי הוא הלימון.


חומרים (40 עוגיות)
100 גרם אבקת סוכר
קליפת לימון מגוררת או קליפת תפוז מגוררת
2 כפות קמח
1/2 2 כפות מיץ לימון או תפוז
75 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. מערבבים את אבקת הסוכר עם הקליפה המגוררת בקערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעזרת מרית פלסטיק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעתיים במקרר.
2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות צלזיוס) ומצפים תבנית בנייר אפייה משומן.
3. יוצקים בכפית מעט בלילה על גבי הנייר ומשטחים בגב הכפית עד שנוצר עיגול בצק דק מאוד בקוטר של 6 ס"מ בערך. אופים כ 10 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מורידים את הנייר מהתבנית, מניחים על משטח ישר וקר (עדיף שיש) ונותנים לבצק להתקרר כחצי דקה. מפרידים את העוגיות בעדינות מהנייר ומעצבים את צורתן הקמורה סביב מערוך או בקבוק. משאירים את העוגיה על המערוך כחצי דקה ומעבירים לכלי אטום. העוגיות נשמרות כשבוע.
כשמוציאים את העוגיות מהתנור חשוב לעבוד בזהירות יתרה, כי הן שבירות במיוחד.

חזרה