שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטה כבד עוף / אריק חכימי


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג כבדי עוף מנוקים היטב
2/3 כוס יין פורט
2 כפות ברנדי
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית סוכר
1 ליטר שמנת מתוקה (או צמחית)
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הכבד עם היין והברנדי בקערה, מכסים ומשהים במקרר ללילה.
  2. משמנים מעט את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום נמוך (110 מעלות).
  3. מסננים את הכבדים מהמשרה ומכניסים למעבד המזון עם להב הפלדה. מוסיפים את השמנת בהדרגה עד שכולה נספגת. אם רוצים לקבל מוס חלק במיוחד מעבירים את כל המסה דרך מסננת. ממלאים את התבנית עד שפתה ומכסים היטב ברדיד אלומיניום.
  4. מרתיחים 2 ליטר מים. מניחים את תבנית הפטה בתוך תבנית עמוקה וגדולה ממנה, ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים עד לגובה שלושה רבעים מתבנית הפטה. מכניסים לתנור ואופים שעה וחצי.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים. מניחים על התבנית לוח כבד (קרש חיתוך וקופסת שימורים, למשל) ומשהים לילה במקרר.
  6. להגשה: הופכים את הטרין על גבי קרש חיתוך ופורסים. מעטרים בפלפל שחור גרוס טרי ומגישים עם לחם.

חזרה