שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות במיץ לימון / אריק חכימי


חומרים
1 סלסלת פטריות שמפיניון בגודל בינוני (20 פטריות)
1 סלסלת פטריות יער ("ירדן", כ 10 פטריות)
8 פטריות פורטובלו גדולות
1 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
4 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור קטן של כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה דק
אופן ההכנה
1. מסירים את הרגליים מפטריות השמפיניון. את פטריות היער חותכים לאורך לרבעים ומסירים מעט מהשורש. חותכים לרבעים גם את פטריות הפורטובלו.

2. מחממים מחבת גדולה, יוצקים לתוכה רבע מהשמן ומחממים עד שהוא מעלה עשן. זורקים פנימה רבע מפטריות השמפיניון ומטלטלים את המחבת עד שהן משחימות. מוסיפים רבע מפטריות היער וממשיכים לטלטל. מוסיפים רבע מהפורטובלו ומטלטלים עוד כמה שניות. מוסיפים רבע ממיץ הלימון, כף רוטב סויה, מעט מלח ופלפל ומנערים כ 15 שניות. מעבירים לכלי עמוק וממשיכים כך עם כל הפטריות.

3. בגמר הטיגון מניחים לפטריות להצטנן לגמרי. מסננים מנוזלים מיותרים, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.

הערה: רצוי להכין שעתיים לפני הארוחה.

חזרה