מרק דלעת וצ'ילי
/ הדי שרון
נפלא להגיש את מרק הקרם הקליל והקטיפתי הזה עם לחם טרי או לחמניות בחמאה. מידת החריפות היא עניין של טעם אישי.
|
חומרים
|
30 גרם חמאה |
2 שיני שום |
750 גרם דלעת |
2 תפוחי אדמה |
8 כוסות מרק ירקות צח או מים |
1 מיכל שמנת מתוקה |
מלח ופלפל |
צ'ילי או קאיין, או פפריקה חריפה, לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול ממיסים את החמאה. מוסיפים שום קצוץ וצ'ילי (כחצי כפית) מטגנים כדקה, נזהרים שהשום לא יישרף.
- קולפים את הדלעת ואת תפוחי-האדמה, חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את המרק הצח או המים, המלח והפלפל השחור.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי-האדמה מתרככים.
- טוחנים את המרק במעבד-מזון ומחזירים לסיר.
- מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים כ 10 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים צ'ילי ומגישים.
|
חזרה |