|
|
|
|
קובה בורגול במילוי עדשים ירוקים
/ יאיר שגיא
|
חומרים (8 מנות)
|
לציפוי: |
2 כוסות בורגול דק לקובה |
1 כוס סולת |
2 כפות אבקת מרק עוף |
1 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור |
למילוי: |
250 גרם עדשים ירוקות |
2 בצלים גדולים קצוצים |
3 כפות שמן זית |
1/3 כוס כוסברה קצוצה |
2 כפות כמון |
2 כפות רסק עגבניות |
1 כף אבקת מרק עוף |
1 כפית כורכום |
1/2 כפית פלפל שחור |
1/2 כפית מלח |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- משרים את העדשים שעתיים ומבשלים כ-10 דקות (מבלי שיתפוררו) ומסננים.
- מערבבים את הבורגול עם הסולת, אבקת המרק, המלח והפלפל השחור בקערה. יוצקים מים עד שהעיסה הופכת למעין בצק, ומניחים בצד למנוחה כשעתיים (אם חסר מים יש להוסיף מעט).
- מטגנים את הבצל הקצוץ ומוסיפים כמון, אבקת מרק עוף, פלפל שחור, מלח ורסק עגבניות. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב, מכסים את המחבת ל-10 דקות על אש נמוכה. להניח שיתקרר לטמפרטורת החדר.
- לוקחים מבצק הבורגול כמות בגודל של כדור בקוטר 5 ס"מ, משטחים לאליפסה בעובי של כחצי ס"מ, שמים כף גדושה של תערובת המילוי וסוגרים את האליפסה מסביב, מגלגלים בכפות ויוצרים גליל עם קונוסים בצדדים.
- בסיר עם שמן עמוק לשים 4-6 יחידות ולטגן 4-5 דקות, עד קבלת גוון זהוב חום.
| חזרה | | |