שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קובה בורגול במילוי עדשים ירוקים / יאיר שגיא


חומרים (8 מנות)
לציפוי:
2 כוסות בורגול דק לקובה
1 כוס סולת
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
למילוי:
250 גרם עדשים ירוקות
2 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות שמן זית
1/3 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות כמון
2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. משרים את העדשים שעתיים ומבשלים כ-10 דקות (מבלי שיתפוררו) ומסננים.
  2. מערבבים את הבורגול עם הסולת, אבקת המרק, המלח והפלפל השחור בקערה. יוצקים מים עד שהעיסה הופכת למעין בצק, ומניחים בצד למנוחה כשעתיים (אם חסר מים יש להוסיף מעט).
  3. מטגנים את הבצל הקצוץ ומוסיפים כמון, אבקת מרק עוף, פלפל שחור, מלח ורסק עגבניות. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב, מכסים את המחבת ל-10 דקות על אש נמוכה. להניח שיתקרר לטמפרטורת החדר.
  4. לוקחים מבצק הבורגול כמות בגודל של כדור בקוטר 5 ס"מ, משטחים לאליפסה בעובי של כחצי ס"מ, שמים כף גדושה של תערובת המילוי וסוגרים את האליפסה מסביב, מגלגלים בכפות ויוצרים גליל עם קונוסים בצדדים.
  5. בסיר עם שמן עמוק לשים 4-6 יחידות ולטגן 4-5 דקות, עד קבלת גוון זהוב חום.
חזרה