שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בף בורגיניון / אנה וגנר


חומרים
2 ק"ג בשר בקר צוואר וחזה, חתוכים לקוביות
2 בקבוקים יין אדום יבש
4 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים לפיסות של 2 ס"מ
4 גבעולי סלרי אמריקני חתוכים כמו הגזר
5 גבעולי טימין
4 שיני שום קלופות
1 סלסלת פטריות טריות
2 כפות אבקת מרק אבל רק של "קנור"
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. צריך סיר גדול וכבד שיכיל את כל החומרים בנוחות.
  2. משרים את הבשר והירקות והתבלינים (למעט הפטריות) בתוך היין ללילה. מסננים, ושמור את היין בצד.
    מאדים מעט את הבשר בשתי כפות שמן, שמים בצד.
  3. מאדים את הבצל והשום עד שיזהיבו. מוסיפים את הבשר והירקות, את היין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים ורבע. אחרי שעה וחצי אפשר להוסיף את הפטריות. להוריד מכסה, להגביר להבה ולצמצם את נוזלי הבישול לרוטב לא סמיך אבל מאד טעים. וזה עוד יותר טעים למחרת.


חזרה