שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריזוטו ירקות (הרלקינו) / מנה שטרום

ריזוטו הוא אורז איטלקי במרקם דביק.


חומרים (6 מנות)
1/2-1/3 כוס שמן זית
1/2 חציל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1/2 1 כוסות אורז עגול לריזוטו
1/2 בקבוק יין לבן יבש
1 בטטה קטנה
1 גבעול סלרי אמריקני
1 פטריית פורטובלו גדולה או 6-5 פטריות שמפיניון קטנות
1 קישוא (זוקיני) חתוך לקוביות
פרחי קישוא (אם יש)
5-6 עגבניות שרי חצויות
2 כוסות ציר או מרק ירקות צח
עלי ריחן (בזיליקום) ונענע קצוצים
מלח ופלפל
להגשה:
גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן זית במחבת כבדה ועמוקה. מוסיפים בצל ושום ומאדים דקה או שתיים. מוסיפים את האורז. מערבבים היטב, וכשהאורז חם למגע יד מוסיפים את היין ומערבבים. נותנים ליין להתאדות מעט, ואז מוסיפים את הירקות וכמות מהמרק עד כדי כיסוי.
  2.  מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות כל 3-2 דקות.
  3. כל פעם שהמרק שבמחבת נספג באורז, מוסיפים עוד מרק, עד שהאורז מוכן אבל עדיין רטוב מעט (זמן הבישול 20-18 דקות). בדקות הבישול האחרונות טועמים מדי פעם לבדוק אם האורז מוכן.
    זורים עלי ריחן ונענע.
  4. מגישים בלווית גבינת פרמזן מגוררת.


חזרה