|
חומרים
|
2 דגים טריים שלמים מנוקים במשקל של 750 גרם כל דג (רצוי לוקוס או פרידה) |
4 שיני שום קצוצות |
1/2 כפית כמון טחון |
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה, או תערובת של שתיהן |
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר |
3 כפות עלי כוסברה קצוצים |
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים |
1 כף עלי סלרי קצוצים |
מיץ מחצי לימון עסיסי (או כמות לפי הטעם) |
2-1 לימונים כבושים קטנים, קצוצים |
3-4 כפות שמן זית |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- חותכים 3-2 חתכים עמוקים ואלכסוניים בשני צדיו של כל דג. מערבבים בקערית את כל יתר החומרים ומורחים על הדגים ובתוכם. מכסים ושומרים במקרר 3-2 שעות כדי שיספגו מטעמי התבלינים.
- מעבירים את הדגים לתבנית צליה עם רשת. מחממים את גריל התנור (או גריל פחמים) לחום מקסימלי וצולים את הדגים 15-10 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה.
טועמים ומתבלים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ויוצקים על הדגים. מגישים מיד.
|
חזרה |