שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג בגריל בניחוח צפון-אפריקה / דליה פן-לרנר


חומרים
2 דגים טריים שלמים מנוקים במשקל של 750 גרם כל דג (רצוי לוקוס או פרידה)
4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית כמון טחון
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה, או תערובת של שתיהן
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
3 כפות עלי כוסברה קצוצים
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי סלרי קצוצים
מיץ מחצי לימון עסיסי (או כמות לפי הטעם)
2-1 לימונים כבושים קטנים, קצוצים
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. חותכים 3-2 חתכים עמוקים ואלכסוניים בשני צדיו של כל דג. מערבבים בקערית את כל יתר החומרים ומורחים על הדגים ובתוכם. מכסים ושומרים במקרר 3-2 שעות כדי שיספגו מטעמי התבלינים.
  2. מעבירים את הדגים לתבנית צליה עם רשת. מחממים את גריל התנור (או גריל פחמים) לחום מקסימלי וצולים את הדגים 15-10 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה.
    טועמים ומתבלים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ויוצקים על הדגים. מגישים מיד.


חזרה