|
|
|
|
שוק טלה בחבושים
/ חנוך בר שלום
|
חומרים
|
2 ק"ג שוק טלה |
4 שיני שום |
50 גרם חמאה (מרגרינה בטעם חמאה למקפידים על כשרות) |
1 כוס שמן זית |
2 כוסות יין לבן יבש |
6 חבושים שטופים היטב (עם הקליפה) |
מיץ לימון מ 1 לימון טרי |
2 כפות סוכר חום |
15 שזיפים מיובשים |
5 שיני שום עם הקליפה |
3 כפות טימין טרי קצוץ |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מניחים את החבושים בסיר רחב. מוסיפים את מיץ הלימון ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים את החבושים כ-30 דקות או עד שיתרככו מעט. מוציאים מהסיר ומצננים. חותכים את החבושים לחצאים או רבעים, מסירים את הליבה, מפזרים מעל את הסוכר החום, ומניחים בצד.
- מתבלים את השוק במלח ופלפל. חורצים חריצים בשוק ומחדירים את שיני השום החצויות. מורחים את השוק בחמאה או מרגרינה ושמן זית, מניחים בתבנית חסינת חום.
- יוצקים את היין לתבנית, וצולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל250- מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וצולים 20 דקות נוספות.
- מוסיפים את החבושים, השזיפים ושיני השום, ואופים 45 דקות נוספות. מוסיפים את הטימין, מכבים את התנור, ומשאירים בפנים 15 דקות נוספות.
| חזרה | | |