שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוק טלה בחבושים / חנוך בר שלום


חומרים
2 ק"ג שוק טלה
4 שיני שום
50 גרם חמאה (מרגרינה בטעם חמאה למקפידים על כשרות)
1 כוס שמן זית
2 כוסות יין לבן יבש
6 חבושים שטופים היטב (עם הקליפה)
מיץ לימון מ 1 לימון טרי
2 כפות סוכר חום
15 שזיפים מיובשים
5 שיני שום עם הקליפה
3 כפות טימין טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מניחים את החבושים בסיר רחב. מוסיפים את מיץ הלימון ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים את החבושים כ-30 דקות או עד שיתרככו מעט. מוציאים מהסיר ומצננים. חותכים את החבושים לחצאים או רבעים, מסירים את הליבה, מפזרים מעל את הסוכר החום, ומניחים בצד.
  2. מתבלים את השוק במלח ופלפל. חורצים חריצים בשוק ומחדירים את שיני השום החצויות. מורחים את השוק בחמאה או מרגרינה ושמן זית, מניחים בתבנית חסינת חום.
  3. יוצקים את היין לתבנית, וצולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל250- מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, וצולים 20 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את החבושים, השזיפים ושיני השום, ואופים 45 דקות נוספות. מוסיפים את הטימין, מכבים את התנור, ומשאירים בפנים 15 דקות נוספות.

חזרה