|
|
|
|
שוק טלה בתנור עם זיתים לימון ותפוחי אדמה
|
חומרים (6 מנות)
|
1 לימון |
1/3 כוס זיתים ירוקים כבושים (מגולענים) |
4 שיני שום גדולות |
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה |
4 כפות שמן זית |
1.5 ק"ג תפוחי אדמה |
1-2.5 ק"ג שוק טלה ללא העצם (מבקשים מהקצב שיוציא את העצם המרכזית) |
חוט שמשון או חוט עבה לקשירה |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 230 מעלות צלזיוס
- מקלפים את הלימון, ושומרים אותו בצד. במעבד מזון, מרסקים את הזיתים המגולענים, קליפות הלימון, השום והפטרוזיליה עם 2 כפות שמן זית.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית חסינת חום, שופכים מעל 2 כפות שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
- מורחים את שוק הטלה בממרח הזיתים והלימון. מלפפים חוט שמשון מסביב לבשר הטלה מהדקים וקושרים, לאחר הקשירה שוק הטלה צריך להראות כמו "נקניק" מאורך.
- מניחים את שוק הטלה מעל תפוחי האדמה. סוחטים את הלימון ושופכים על הטלה, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור ל 20 דקות, מורידים את החום ל 175 מעלות, הופכים את תפוחי האדמה וצולים עוד שעה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את שוק הטלה לקרש חיתוך ומעמידים בצד ל 10 דקות, פורסים בעזרת סכין חדה ומגישים עם תפוחי האדמה.
| חזרה | | |