שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוק טלה בתנור עם זיתים לימון ותפוחי אדמה


חומרים (6 מנות)
1 לימון
1/3 כוס זיתים ירוקים כבושים (מגולענים)
4 שיני שום גדולות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
1-2.5 ק"ג שוק טלה ללא העצם (מבקשים מהקצב שיוציא את העצם המרכזית)
חוט שמשון או חוט עבה לקשירה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 230 מעלות צלזיוס
  2. מקלפים את הלימון, ושומרים אותו בצד. במעבד מזון, מרסקים את הזיתים המגולענים, קליפות הלימון, השום והפטרוזיליה עם 2 כפות שמן זית.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ.
    מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית חסינת חום, שופכים מעל 2 כפות שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
  4. מורחים את שוק הטלה בממרח הזיתים והלימון. מלפפים חוט שמשון מסביב לבשר הטלה מהדקים וקושרים, לאחר הקשירה שוק הטלה צריך להראות כמו "נקניק" מאורך.
  5. מניחים את שוק הטלה מעל תפוחי האדמה. סוחטים את הלימון ושופכים על הטלה, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור ל 20 דקות, מורידים את החום ל 175 מעלות, הופכים את תפוחי האדמה וצולים עוד שעה.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את שוק הטלה לקרש חיתוך ומעמידים בצד ל 10 דקות, פורסים בעזרת סכין חדה ומגישים עם תפוחי האדמה.


חזרה