שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת גבינה, פטריות ולחם / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
1 כף חמאה
1 כוס פטריות טריות, פרוסות
4 בצלים ירוקים קטנים, קצוצים
2 כפות יין לבן יבש או מים רותחים
250 גרם גבינת צ'דר או גבינה אחרת, מגוררת
4 פרוסות לחם מחיטה מלאה
4 ביצים גדולות
2 כוסות חלב או דל שומן
1/2 כפית טימין יבש, או עלים מגבעול אחד קטן
1/2 כפית אבקת חרדל או כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. 
  2.  משמנים היטב קדירה המכילה 2 ליטר במעט חמאה. 
  3. במחבת גדולה ממיסים את שאר החמאה, ומטגנים את הפטריות והבצל הירוק בבחישה לעיתים קרובות, עד שהפטריות מתחילות להתרכך. מוסיפים את היין (או 2 כפות מים רותחים), וממשיכים לטגן עד שהיין מתאדה, כ 5-3 דקות. מביאים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם הגבינה. 
  4. מרפדים את הקדירה המשומנת בפרוסות הלחם. מפזרים מעל הלחם את תערובת הפטריות, הבצל והגבינה.
  5.  טורפים יחד ביצים, חלב, טימין וחרדל. מתבלים במלח ופלפל, ויוצקים מעל הגבינה בקדירה.
    אופים כ 45-35 דקות, או עד שהקדירה מזהיבה מלמעלה. מגישים מייד, בליווי סלט ירוק ויין לבן, אם רוצים.

חזרה