|
|
|
|
קדירת גבינה, פטריות ולחם
/ פיליס גלזר
|
חומרים (4 מנות)
|
1 כף חמאה |
1 כוס פטריות טריות, פרוסות |
4 בצלים ירוקים קטנים, קצוצים |
2 כפות יין לבן יבש או מים רותחים |
250 גרם גבינת צ'דר או גבינה אחרת, מגוררת |
4 פרוסות לחם מחיטה מלאה |
4 ביצים גדולות |
2 כוסות חלב או דל שומן |
1/2 כפית טימין יבש, או עלים מגבעול אחד קטן |
1/2 כפית אבקת חרדל או כפית חרדל דיז'ון |
מלח ופלפל לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- משמנים היטב קדירה המכילה 2 ליטר במעט חמאה.
- במחבת גדולה ממיסים את שאר החמאה, ומטגנים את הפטריות והבצל הירוק בבחישה לעיתים קרובות, עד שהפטריות מתחילות להתרכך. מוסיפים את היין (או 2 כפות מים רותחים), וממשיכים לטגן עד שהיין מתאדה, כ 5-3 דקות. מביאים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם הגבינה.
- מרפדים את הקדירה המשומנת בפרוסות הלחם. מפזרים מעל הלחם את תערובת הפטריות, הבצל והגבינה.
- טורפים יחד ביצים, חלב, טימין וחרדל. מתבלים במלח ופלפל, ויוצקים מעל הגבינה בקדירה.
אופים כ 45-35 דקות, או עד שהקדירה מזהיבה מלמעלה. מגישים מייד, בליווי סלט ירוק ויין לבן, אם רוצים.
| חזרה | | |