שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טראפלס שוקולד ואגוזים / רוני ונציה

מכינים קרם בסיסי משוקולד משובח, שמנת מתוקה, אגוזים או שקדים וליקר, ומקררים אותו עד שהוא מוצק. לאחר מכן, מעצבים אותו לכדורים קטנים שמצפים בשוקולד מומס, באבקת קקאו, או באגוזים קצוצים דק. לפניכם גרסה מופשטת של הטראפלס המפורסמים של טורינו באיטליה. הם עשויים עם אגוזי לוז, ונהדרים כשהם מוגשים כליווי לאספרסו לאחר ארוחת ערב חגיגית. החומרים מספיקים ל - 30 טראפל'ס.


חומרים
1 מכל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות
2 כפיות ליקר אגוזים "פרנג'ליקו"
1 כוס אגוזי לוז קלויים, קלופים וטחונים דק
לציפוי:
1 כוס אבקת קקאו מנופה, או כוס אגוזי לוז, קלויים וקלופים, קצוצים דק
אופן ההכנה

כלים: תבנית פיירקס שטוחה בגודל 20X20 ס"מ.

 

  1. שמים את השמנת בסיר, ומחממים על להבה בינונית לסף
    רתיחה.
  2. שמים את קוביות השוקולד במיכל מעבד-מזון עם להב פלדה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, ומשהים בערך דקה. לאחר מכן מעבדים בתנועות "הפסק-הפעל" (למניעת התזה) לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הליקר ואת האגוזים ומערבבים.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית, כך שנוצרת שכבת שוקולד בעובי של כ 20 ס"מ. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים ביריעת ניילון, ומקררים מקפיא כ 3 שעות, עד שהתערובת מוצקה.
  4. לעיצוב הטראפלס: בעזרת 2 כפיות צרים מתערובת השוקולד תלוליות בגודל 2.5 ס"מ. מניחים אותן על מגשים מרופדים בנייר פרגמנט או אלומיניום. מניחים את המגשים במקפיא למשך כמה דקות (כדי שהתלוליות יהיו מוצקות מעט), מוציאים ומעצבים בידיים כל תלולית לכדור קטן. שומרים במקרר.
  5. לפני ההגשה, מגלגלים ומצפים כל כדור באבקת קקאו, או באגוזים קצוצים. מעבירים לצלחת הגשה או שמים בעטרות נייר. כיוון שהטראפלס מתרככים מהר בטמפרטורת החדר, רצוי לאכול אותם תוך חצי שעה. הטראפלס נשמרים כשבוע במקרר, או 3 חודשים במקפיא, בקופסה אטומה היטב.

חזרה