דג בציפוי פריך
/ אנטון מוסימן
מי שטעם פיש-אנד-צ'יפס בלונדון, בסתם מסעדה עממית, כמעט שלא יכיר את המנה הזו. גרסא משופרת לפיש-אנד-צ'יפס הנדוש.
|
חומרים (4 מנות)
|
600 גרם פילטים של דגי ים טריים (ללא עור ועצמות) |
מעט קמח |
מלח ופלפל |
שמן לטיגון עמוק |
לבלילה: |
110 גרם קמח קשה (ללחם) |
80 גרם קורנפלור |
1 ביצה מופרדת לחלמון וחלבון |
כוס + 2 כפות (280 מ"ל) מים |
קורט סוכר |
קורט מלח ופלפל שחור גרוס |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבלילה: מנפים את הקמח והקורנפלור לקערה. מערבבים את חלמון הביצה והמים ומוסיפים לקערה. טורפים לבלילה חלקה.
- מקציפים את החלבון לקצף מוצק. מקפלים לבלילה. מטבלים במלח, סוכר ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה.
מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש לכם מדחום לבישול, מחממים ל150- מעלות צלזיוס). חותכים כל פילט ל 2 נתחים. בוזקים על הפילטים מעט קמח, רק כדי לצפות ולייבש אותם מעט. טובלים כל נתח דג בבלילה, מטגנים שתי דקות, מוציאים ומנקזים משמן מיותר.
- כשכל נתחי הדגים טוגנו, מחממים את השמן ל 190 מעלות צלזיוס ומטגנים אותם שוב, עד שהם פריכים וזהובים. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד. (הטיגון בשני שלבים נותן תוצאה פריכה יותר).
- הערה: אם מכינים צ'יפס כתוספת, מטגנים גם אותם פעמיים. מכיוון שצ'יפס תוצרת בית דורשים זמן טיגון ארוך יותר מנתחי הדגים, מטגנים אותם לפני הדגים.
|
חזרה |