שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג בציפוי פריך / אנטון מוסימן

מי שטעם פיש-אנד-צ'יפס בלונדון, בסתם מסעדה עממית, כמעט שלא יכיר את המנה הזו. גרסא משופרת לפיש-אנד-צ'יפס הנדוש.


חומרים (4 מנות)
600 גרם פילטים של דגי ים טריים (ללא עור ועצמות)
מעט קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
110 גרם קמח קשה (ללחם)
80 גרם קורנפלור
1 ביצה מופרדת לחלמון וחלבון
כוס + 2 כפות (280 מ"ל) מים
קורט סוכר
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבלילה: מנפים את הקמח והקורנפלור לקערה. מערבבים את חלמון הביצה והמים ומוסיפים לקערה. טורפים לבלילה חלקה. 
  2. מקציפים את החלבון לקצף מוצק. מקפלים לבלילה. מטבלים במלח, סוכר ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה.
    מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש לכם מדחום לבישול, מחממים ל150- מעלות צלזיוס).
    חותכים כל פילט ל 2 נתחים. בוזקים על הפילטים מעט קמח, רק כדי לצפות ולייבש אותם מעט. טובלים כל נתח דג בבלילה, מטגנים שתי דקות, מוציאים ומנקזים משמן מיותר.
  3.  כשכל נתחי הדגים טוגנו, מחממים את השמן ל 190 מעלות צלזיוס ומטגנים אותם שוב, עד שהם פריכים וזהובים. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד. (הטיגון בשני שלבים נותן תוצאה פריכה יותר).
  4. הערה: אם מכינים צ'יפס כתוספת, מטגנים גם אותם פעמיים. מכיוון שצ'יפס תוצרת בית דורשים זמן טיגון ארוך יותר מנתחי הדגים, מטגנים אותם לפני הדגים.

חזרה