שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שטרודל כרוב

מעדן פריך ופיקנטי בניחוח הונגרי, שנפלא להגיש עם שמנת חמוצה ומשקה חריף.


חומרים
10 עלים בצק פילו
100 גרם חמאה חמאה או שומן אווז
1 בצל גדול
1 כרוב ירוק
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כפית זרעי קימל
1 כף פפריקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הכרוב וחותכים לרבעים. אחר כך חותכים לרצועות דקות.
  2. ממיסים 50 גרם חמאה או שומן אווז בסיר גדול ומאדים בצל קצוץ עד שמתרכך. מוסיפים את הכרוב ומאדים מעל לאש בינונית עד שכל הנוזלים המופרשים מהכרוב מתאדים. מוסיפים יין לבן ותבלינים, מגבירים את האש וממשיכים לבשל עד שהתבשיל נותר יבש לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים.
  3. עורכים מחצית מדפי הבצק אחד מעל לשני, וביניהם מורחים חמאה מומסת (או שומן). מורחים מחצית מתערובת הכרוב הצוננת ומגלגלים. מעצבים גלילה נוספת, מושחים בביצה טרופה ואופים ב-200-220 מעלות כ-15 דקות, עד שמזהיב.
    מגישים עם שמנת חמוצה בצד.


חזרה