שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג ברוטב חריף נוסח מקסיקו / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
דג שלם מנוקה (פרידה, לוקוס או בורי) במשקל של 2-1 ק"ג, או 4 נתחי דגים (פילטים)
מיץ לימון או ליים
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
4-5 שיני שום קצוצות
10-8 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
1 כף רסק עגבניות מיובשות (קונים מוכן) או רסק עגבניות רגיל
4-2 פלפלונים חריפים קצוצים
3 כפות צלפים
15-20 זיתים ירוקים פרוסים לפרוסות עבות
2 עלי דפנה
1 כפית גדושה עלי אורגנו טריים או חצי כפית עלים מיובשים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מתבלים את הדג השלם או את הנתחים במלח, פלפל ומיץ לימון ומניחים במקרר לכשעה. התיבול כאן חריף מאוד, אפשר כמובן למתן אותו, בהתאם לטעם האישי.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת עמוקה ומאדים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ואחרי דקה את העגבניות, הרסק, הפלפלונים, הצלפים והזיתים. מתבלים בעלי דפנה, אורגנו, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (40-30 דקות). אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הדג בתבנית ומורחים עליו כשליש מכמות הרוטב. מכניסים לתנור וצולים כ-40 דקות (דג שלם) או 15-10 דקות (את הנתחים, תלוי בעוביים).
    במשך דקות הצליה מוסיפים לתבנית כחצי כוס מים (או יין לבן יבש) כדי שהדג לא ייחרך.
  4. כשהדג מוכן, מעבירים אותו לצלחת הגשה. יוצקים את הרוטב שנוצר בתבנית הצליה לרוטב שנשמר בצד. מחממים ויוצקים 4-3 כפות על הדג או נתחי הדגים. מגישים את יתר הרוטב בנפרד.
חזרה