|
|
|
|
ניוקי סלק
/ ערן הראל (השף של מלון הילטון בירושלים)
|
חומרים
|
2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים |
1 סלק קטן, מבושל |
1 אגוז מוסקט מגורר |
מלח ופלפל לבן |
175-125 גרם קמח |
למי הבישול של הניוקי: |
4 כוסות מים (1 ליטר) |
2 כפות שמן |
2 סלקים חתוכים לקוביות |
מלח |
אופן ההכנה |
- מכינים את הניוקי: מרסקים בבלנדר או במעבד מזון את תפוחי האדמה והסלק המבושלים. מתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל. מוסיפים קמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מכינים כדורים קטנים או יוצרים צורת ניוקי בעזרת גלגול על שיני מזלג (הכמות תספיק ל 25-20 ניוקי).
3מרתיחים בסיר מים עם השמן, המלח וקוביות הסלק (הסלק יחזק את הצבע והטעם). כשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים דקה או שתיים עד שהם צפים.
| חזרה | | |