שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי סלק / ערן הראל (השף של מלון הילטון בירושלים)


חומרים
2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים
1 סלק קטן, מבושל
1 אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן
175-125 גרם קמח
למי הבישול של הניוקי:
4 כוסות מים (1 ליטר)
2 כפות שמן
2 סלקים חתוכים לקוביות
מלח
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הניוקי: מרסקים בבלנדר או במעבד מזון את תפוחי האדמה והסלק המבושלים. מתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל. מוסיפים קמח עד שמתקבלת עיסה אחידה. 
  2. מכינים כדורים קטנים או יוצרים צורת ניוקי בעזרת גלגול על שיני מזלג (הכמות תספיק ל 25-20 ניוקי).
    3מרתיחים בסיר מים עם השמן, המלח וקוביות הסלק (הסלק יחזק את הצבע והטעם). כשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים דקה או שתיים עד שהם צפים.

חזרה