שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עדשים וגבעולי שום ירוק / דליה פן-לרנר

שום טרי אפשר לקנות באביב (זו העונה שלו). משתמשים ב 6 ס"מ מבסיס גבעול השום הטרי, שצמוד לראש. חלק זה של הגבעול עסיסי וטעים במיוחד וחבל לוותר עליו ולזרוק אותו.


חומרים
1 כוס עדשים ירוקות
4-3 בסיסי גבעולי שום טרי, חתוכים ל 3-2 חתיכות
מלח ופלפל
מיץ לימון
2-1 כפות שמן זית
עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
בוררים את העדשים ושוטפים היטב. מכניסים לסיר, ממלאים במים ומבשלים 30-40 דקות, עד להתרככות ראשונית. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את גבעולי השום ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
מסננים ממים מיותרים ומעבירים לקערה. מתבלים בפטרוזיליה או בכוסברה.
מגישים את הסלט פושר.

חזרה