שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריחול'ס / איתמר דוידוב

מטבל וגם ממרח העשוי שעועית מבושלת ועוד תיבולים. גיווניו רבים והוא מככב במבחר מנות מקסיקניות ממטבח הטקס-מקס כמו גם במטבח המקסיקני האותנטי. את הפריחולס מכינים מכל סוגי השעועיות שיש. שעועית שחורה, לבנה, מנומרת או אדומה. במקסיקו קיימים עשרות סוגי שעועית, שונים זה מזה וטעימים ביותר.

דילול יתר של תבשיל השעועית המעוכה מאפשר הגשה שלו כרוטב לכל דבר. יש המגישים את הפריחול'ס המדולל כרוטב לטמאל'ס הלא הן קליפות התירס הממולאות והמאודות.


חומרים
1 כוס שעועית שחורה או אדומה (ניתן להחליף בשעועית לבנה) שהשרתה במים ובושלה עד רכות. ניתן להשתמש בשעועית משומרת ברוטב ניט
2 שיני שום
2 בצלים בינוניים, קצוצים
2 כפות שמן זית
1/3 כוס קרם פרש שמנת
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
1 כוס סלסה מעגבניות אדומות
מעט מלח
אופן ההכנה
  1. בסיר בינוני מאדים את הבצל והשום עד ריכוך. מוסיפים את השעועית המבושלת והסלסה ומבשלים חמש דקות נוספות. מועכים את השעועית תוך כדי הבישול בעזרת מועך תפוחי אדמה. אם מעדיפים את המרקם דליל, מוסיפים את מי בישול השעועית.
  2. מוסיפים את הקרם פרש והגבינה, מערבבים ומתבלים במעט מלח אם צריך.
    מגישים חם. אם השעועית נשמרה במקרר היא תתקשה מאוד. לכן לא רצוי לדללה בנוזלים נוספים, אלא אחרי שחוממה היטב.

חזרה