שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קוטום- דג טחון בנוסח אזרביג'אן / אבי שטייניץ

במקור, אחרי שטוחנים ומתבלים את בשר הדג מכניסים אותו בחזרה לתוך העור, משחזרים את צורת דג המקורית ואופים כך. במתכון שלהלן הדג הממולא הפך לקציצות דגים, כדי להקל על ההכנה.


חומרים (6 מנות)
מעט חמאה
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום
500 גרם פילה לוקוס טחון
50 גרם אגוזי מלך קלופים
30 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
מלח ופלפל
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1 כף מיץ רימונים (להשיג בחנויות הטבע)
1 שורש פטרוזיליה פרוס
1 שורשי סלרי פרוס
מעט שמן
להגשה:
2 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
2 מלפפונים חמוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים
מעט כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ 5 דקות. מצננים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הדג, האגוזים והמשמשים ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הביצה, החלב ומיץ הרימונים ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  4. מסדרים את ירקות השורש בתבנית ויוצקים עליהם מעט שמן. צרים קציצות מעיסת הדגים ומניחים על מצע ירקות השורש. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה. מגישים חם בלוויית גמבה, מלפפון חמוץ, בצל ירוק וכוסברה.

חזרה