שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גויאבות ברוטב תותים / פיליס גלזר

אפילו אנשים שלא אוהבים גויאבות נדלקים על העוגה הזו. אם הם מבני ביתכם, הם גם ישמחו להיפטר מהריח של הפרי הטרי בבית.


חומרים
200 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר חום
4 כפות יוגורט
3 כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות אבקת סודה
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית זנגוויל
1/4 כפית אגוז מוסקט
1.5 כוסות רסק גויאבות הוראות בהמשך
לרוטב:
2 כוסות תותים שטופים
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות ליקר צ'רי הרינג דובדבנים או תפוזים
2 כפות סוכר עדיף סוכר חום בהיר - דמררה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל180- מעלות צלזיוס.
  2. במערבל חשמלי, מערבבים יחד חמאה, סוכר ויוגורט עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מנפים את כל החומרים היבשים ביחד ומוסיפים לתערובת.
  4. מכינים את רסק הגויאבות: חוצים אותן (אין צורך לקלף). בעזרת כפית, מוציאים את הגרעינים (הם ייצאו כמו כדור באמצע). טוחנים את החלק שנשאר במעבד מזון. (אם תרצו, ניתן להעביר את החלק הפנימי דרך מסננת, להוציא את הגרעינים ולהשתמש גם בו).
  5. בוחשים את רסק הגויאבות לתוך תערובת החמאה. מערבבים קלות.
  6. יוצקים לתבנית עם חור במרכז (דמוית סיר פלא), כשהיא משומנת בחמאה או מרופדת בנייר פרגמנט בתחתית ובדפנות. (ניתן להשתמש כתחליף בשתי תבניות עגולות בגודל 18-16 ס"מ כל אחת).
  7. אופים בתנור למשך 30 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  8. מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון או ממחה, מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת רוטב חלק. מצננים במקרר (ניתן להכין יום קודם ולשמור עד שבוע בקירור).
  9. יוצקים את הרוטב על העוגה ומגישים.

חזרה