שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילף אורז (פלוב) ופרגיות / אבי שטייניץ

המנה האזרביג'אנית המקורית מכילה שלווים ועופות ציד אחרים, אך אפשר בהחלט להשתמש בבשר עוף או פרגיות.


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות אורז
100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה) קרה, חתוכה לקוביות
מעט זעפרן
למלית:
1/2 כוס ערמונים קלויים וקלופים (או תפוח אדמה גדול)
מעט שמן לטיגון
3 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה
1/2 כוס שקדים קלויים וקלופים, קצוצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס שזיפים קצוצים (אפשר מיובשים)
לפרגיות:
2 פרגיות שלמות, ללא חלקים פנימיים
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס מיץ רימונים
להגשה:
תערובת עשבי תיבול שלמים: עירית, טרגון, נענע, כרישה וכו'
אופן ההכנה
  1. האורז: שורים את האורז במים קרים למשך כשעתיים ומסננים. מרתיחים 4-5 כוסות מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כ 15 דקות. מסננים את האורז שנית ושוטפים במים קרים.
  2. מפזרים מחצית מכמות האורז על התחתית של סיר רחב ומהדקים. מפזרים חצי מהחמאה, מכסים בשארית האורז ומפזרים עליו את שאריות החמאה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. חולטים את הזעפרן בכף מים חמים, יוצקים על האורז ומערבבים בעדינות.
  3. המלית: בסיר קטן מבשלים את הערמונים עם מעט מים כ 10 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הערמונים והשקדים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבם. מוסיפים את השזיפים ומכבים את האש.
  5. מחממים את התנור למצב גריל ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מתבלים את הפרגיות בקינמון, מלח ופלפל, ממלאים אותן במלית וסוגרים בעזרת קיסמי עץ או חוט תפירה.
  6. מניחים את הפרגיות בתבנית ומרטיבים במיץ הרימונים. צולים כשעה ומדי פעם מרטיבים במיץ הרימונים. מגישים לצד האורז בלווית עשבי התיבול הטריים.

חזרה