שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סורבה לימון / אבי שטייניץ

מנה המוגשת לרענון החיך אחרי המנה העיקרית, כדי ליצור הפרדה בין הטעמים. במטבח המערבי מגישים בדרך כלל סורבה קפוא. באזרביג'אן נהוג להגיש אותו קר מאוד אך עדיין נוזלי, כמשקה מרענן ומתוק.


חומרים (4 מנות)
4 לימונים
1 ליטר מים
1.5 כוסות סוכר
1.5 כפיות מי ורדים
אופן ההכנה
  1. מגררים את הקליפה של לימון אחד. יוצקים שתי כוסות מים לסיר קטן, מוסיפים את קליפת הלימון ומרתיחים 7 דקות. מצננים. סוחטים את המיץ מארבעת הלימונים ומעבירים לכלי נפרד.
  2. בסיר גדול מחממים את שארית המים עם הסוכר, עד שנוצר סירופ. מוסיפים את הנוזלים מהשלב הקודם.
  3. מסירים מהאש ומניחים לצינון כ 10 דקות. מוסיפים את מי הורדים ואת מיץ הלימון, מערבבים ומאחסנים במקרר. מגישים בכוסות גבוהות בתוספת קוביות קרח.


חזרה