שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות קורבייה / אבי שטייניץ

גרסה של עוגיות חמאה מאזרביג'אן. מתובלות בציפורן, קליפת לימון והל. החומרים מספיקים ל 20-30 עוגיות.


חומרים (-10 מנות)
250 גרם חמאה
200 גרם אבקת סוכר
50 גרם דבש
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
מעט הל טחון
2/3 כוס חלב
500 גרם קמח
1 שקית סוכר וניל ומעט קינמון
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, הדבש והתבלינים. מוסיפים את החלב ומקציפים שוב.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ 15 דקות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס קורצים ממנו עיגולים בקוטר כ 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית ואופים כ 5 דקות עד שהעוגיות מזהיבות במקצת ועדיין רכות למגע (הן מתקשות בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומפזרים על העוגיות סוכר וניל וקינמון. מצננים לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.



חזרה