שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלאי - מאפה רומני / פני זיידמן

מאפה זהוב, משהו בין עוגה ללחם, שהרומנים מכינים מקמח תירס ומכל מוצרי החלב שהחמיצו להם. מראהו התמים וקלות הכנתו לא מעידים על טעמו המשובח. אפשר להוסיף לעיסת הבצק חופן צימוקים ואגוזים שבורים.


חומרים
2 כוסות קמח תירס דק
1 כוס קמח לבן
1 חבילה אבקת אפייה
200 גרם חמאה או מרגרינה
1 כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה 9% (או שאריות של גבינות לבנות)
2 גביעים אשל/יוגורט/שמנת וכד'
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בסיר בינוני שמים חמאה או מרגרינה וסוכר וממיסים מעל אש קטנה. מורידים מהאש. מוסיפים קמח תירס ואבקת אפייה ומערבבים. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט חלב.
  3. מוסיפים קמח רגיל, ביצים, גבינות, גביעי אשל (או שמנת וכד') ווניל. מערבבים היטב. הטקסטורה צריכה להיות רכה מאוד, כמו דייסה דלילה, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט חלב.
  4. מעבירים לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, ופני העוגה שחומים.
  5. מגישים פושר או חם עם שמנת חמוצה (ואם רוצים, גם ריבת דובדבנים טובה).

חזרה