שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירות מיובשים ממולאים בבשר בבצק פילו / אבי שטייניץ


חומרים (6 מנות)
8 פירות מיובשים (משמשים או שזיפים שחורים מגולענים, או תאנים)
6 עלי בצק פילו
מעט שמן זית
למלית:
מעט שמן זית לטיגון
2 כפות בצל קצוץ דק
250 גרם בשר טחון (רצוי כבש)
פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 ביצה
1 כפית רסק עגבניות
כמון פלפל שחור, מלח
1 כף צנוברים מטוגנים קלות
לרוטב:
מרק צח מעוף או מבקר
מלח ופלפל לבן סוכר
4 כפות חומץ
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). חורצים בכל פרי חריץ כדי ליצור ממנו מעין כיס למילוי. 
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מצננים ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי המלית. ממלאים את הפירות בתערובת (אם נותרה מעט מלית לאחר המילוי, מטגנים ממנה קציצה או שתיים).
  3.  שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. 
  4. מניחים את הפירות הממולאים בתבנית אפייה ויוצקים עליהם את הרוטב החם. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מניחים עלה בצק פילו על משטח העבודה, מברישים במעט שמן זית, מניחים עליו עלה נוסף , מברישים בשמן זית ומניחים עלה שלישי. חותכים את העלים לריבועים בגודל 10X10 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע פרי ממולא, וסוגרים לצורת צרורות. חוזרים על הפעולות עם שלושת עלי הבצק הנוספים ושאר הפירות. 
  6. מניחים בתבנית אפייה נקייה, משומנת מעט, ואופים 8-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  7. בינתיים מעבירים את הרוטב שנשאר בתבנית הפירות לסיר קטן ומחממים. מגישים את הצרורות עם הרוטב.

חזרה