שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פונץ' יין חם / דליה פן-לרנר

משקה אלכוהולי חגיגי ומלא טעם טוב.


חומרים (10 כוסות)
1 בקבוק יין אדום יבש
1/2 כוס יין פורט
1/4 כוס ברנדי
1/4 כוס ליקר תפוזים קואנטרו או גראן מרנייה
2-1 כפות סוכר חום לפי הטעם
2-3 תפוז סחוט
קליפת תפוז חתוכה לתלתלים עבים (רק הקליפה הצהובה)
2 תפוז לא קלופים פרוסים לפרוסות דקות
1 לימון לא קלוף, פרוס לפרוסות דקות
1 תפוח
10 מסמרי ציפורן שלמים
1 מקל קינמון שבור ל 3-2 חתיכות
1 מקל וניל חצוי לאורכו
מעט אגוז מוסקט מגורר
שורש ג'ינג'ר טרי,חתיכה של 2 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מחדירים את מסמרי הציפורן לתוך התפוח. 
  2. מכניסים את כל החומרים לסיר אמייל או פלדת אל-חלד (לא אלומיניום). מחממים 10 דקות על אש קטנה מבלי שהיין יגיע ממש לרתיחה, אחרת האלכוהול יתנדף.

    אם לא מגישים את הפונץ' מיד, מורידים את הסיר מהאש, מכסים ושומרים בצד למקסימום חצי שעה. מחממים היטב, מבלי להרתיח, לפני ההגשה (לא כדאי להכין את הפונץ' זמן רב לפני ההגשה, כי טעם התבלינים ששורים ביין יהיה חזק מדי).

חזרה