|
|
|
|
קולורבי ממולא
/ הדי שרון
|
חומרים
|
8-10 פקעות קולורבי קטנות |
500 גרם בשר בקר טחון |
1 בצל |
100 גרם אגוזי מלך טחונים |
6 שיני שום |
1 ביצה |
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה |
מלח ופלפל שחור גרוס |
1 כפית מחוקה קינמון |
1/2 לימון |
1/3 שמן זית |
1-2 פלפל חריף אדום |
1 עלה דפנה |
אופן ההכנה |
- קולפים את הקולורבי ובעזרת סכין קטנה וכפית יוצרים שקעים גדולים למילוי.
- קולפים את הבצל ומגררים במגררת בינונית. מעבירים למסננת וסוחטים היטב. מערבבים עם הבשר ומוסיפים אגוזים טחונים, 2 שיני שום מעוכות, ביצה, פטרוזיליה או כוסברה, קינמון, מלח ופלפל. ממלאים את הקולורבי.
- בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית. מניחים את הקולורבי בשמן כשהצד עם הבשר כלפי מטה. מטגנים כ 2 דקות, הופכים, מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
- מוסיפים שיני שום קלופות ופרוסות דק, מיץ לימון, פלפל שחור גרוס וכ-2 כוסות מים (שיגיעו בערך עד לגובה הבשר). קוצצים את שאריות הקולורבי ומוסיפים. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה, על אש נמוכה, כ-45 דקות. מוציאים את הקולורבי ושומרים בצד. את הרוטב ממשיכים לבשל ללא מכסה, ומצמצמים לכמחצית הכמות. ממליחים, ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, מיץ לימון).
- יוצקים את הרוטב על הקולורבי, טועמים מפזרים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.
| חזרה | | |