|
|
|
|
קומפוט דובדבנים
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
8 כוסות דובדבנים טריים מגולענים |
1/4 כוס קוניאק |
3 כפות סוכר |
3 כפות מים |
מעט חמאה |
אופן ההכנה |
- מעל אש קטנה ממיסים במחבת עמוקה וגדולה את הסוכר עם המים.
כשהסוכר נמס, מרתיחים דקה (לא משחימים לקרמל).
- מוסיפים את הקוניאק ואת הדובדבנים. מבשלים כ 10 דקות עד שהדובדבנים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם.
- מוסיפים את החמאה וממיסים לרוטב. מורידים מהאש ומצננים מעט.
מגישים את הקומפוט כשהוא עדיין חמים-פושר עם גלידה או נשיקות מרנג.
| חזרה | | |