שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלסת עגבניות חרוכות / איתמר דוידוב

זוהי סלסה די משוכללת, כלומר, שאינה יומיומית. הכנתה מעט ארוכה בגלל קליית העגבניות, אך התוצאה משתלמת. את הסלסה מומלץ להכין בכמות גדולה ולהקפיא.


חומרים
10 עגבניות בשלות, חצויות ומרוחות במעט שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
5 שיני שום גדולות
3 פלפלים אדומים (לא חריפים) חתוכים גס
1 בצל בינוני חתוך גס
2 פלפל חלפניו כבוש (להוסיף לפי החריפות האהובה)
1/2 לימון סחוט
מלח
1/2 כוס כוסברה או פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. מחממים את הגריל בחלקו העליון של התנור או הטוסטר אובן. כשהגריל לוהט, מכניסים פנימה את העגבניות כשהצד החצוי כלפי מעלה וחורכים אותן היטב. מקררים.
  2. הופכים את העגבניות ומסירים את הקליפה במשיכה. סוחטים את הקליפות היטב. מעבירים לממחה או למעבד מזון את העגבניות. שומרים בצד 5 חצאים, אותם קוצצים קטן בסכין.
  3. מושחים את שיני השום במעט שמן זית ועוטפים בנייר כסף. אופים בתנור ב- 170 מעלות כ- 30 דקות או עד שהשום רך. מקררים וסוחטים את השום לממחה.
  4. מוסיפים את הרסק, הפלפלים, הבצל, פלפל החלפניו או הצ'יפוטלה, אם משתמשים, הלימון ומעט מלח. טוחנים למחית די חלקה. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים בבחישה את שאר החמרים. מעמידים בצד לשעה לספיגת טעמים, מתקנים תיבול עם מלח, לימון או קורט סוכר.
    אם הסלסה סמיכה מידי, מוסיפים מעט מיץ לימון או מים רתוחים. אם היא דלילה מידי מוסיפים מעט רסק עגבניות.

חזרה