שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירות בזביון מוקרם / מיכל לוי וטל בן-חיל


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג תערובת פירות (שזיפים, מלונים, אפרסקים, מנגו, פירות יער, תאנים) רחוצים וחתוכים באופן שווה
4 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה ומעבירים למצב גריל.
  2. מחממים מעט מים בסיר קטן ומניחים עליו קערת נירוסטה או פייקרס בגודל מתאים, כך שלא תבוא במגע עם המים.
  3. שמים את החלמונים הסוכר והיין בקערה שממוקמת על הסיר ומקציפים בעזרת מקצף ידני או חשמלי, במשך 10 דקות על אש בינונית, עד שהקצף מתייצב.
  4.  מסדרים את בכלי שקוף חסין חום ויוצקים עליהם את הזביון. מכניסים לתנור ל 3 דקות, או עד שהזביון מוקרם. מגישים מיד.
  5. הערה: אפשר להגיש את הקינוח בלי להקרים את הזביון. (אין אפשרות להכין את המנה מראש).

חזרה