|
|
|
|
פירות בזביון מוקרם
/ מיכל לוי וטל בן-חיל
|
חומרים (8 מנות)
|
1 ק"ג תערובת פירות (שזיפים, מלונים, אפרסקים, מנגו, פירות יער, תאנים) רחוצים וחתוכים באופן שווה |
4 חלמונים |
1/3 כוס סוכר |
1/4 כוס יין לבן יבש |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה ומעבירים למצב גריל.
- מחממים מעט מים בסיר קטן ומניחים עליו קערת נירוסטה או פייקרס בגודל מתאים, כך שלא תבוא במגע עם המים.
- שמים את החלמונים הסוכר והיין בקערה שממוקמת על הסיר ומקציפים בעזרת מקצף ידני או חשמלי, במשך 10 דקות על אש בינונית, עד שהקצף מתייצב.
- מסדרים את בכלי שקוף חסין חום ויוצקים עליהם את הזביון. מכניסים לתנור ל 3 דקות, או עד שהזביון מוקרם. מגישים מיד.
- הערה: אפשר להגיש את הקינוח בלי להקרים את הזביון. (אין אפשרות להכין את המנה מראש).
| חזרה | | |