שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונפיטורת אפרסקים ברוזמרין וכוסברה / איתמר דוידוב

תערובת משונה לכאורה של טעמים, המשתדכים יחד היטב לארומה רעננה של אפרסקים ורוזמרין, עם נשיכות קלות של גרגרי כוסברה מתוקים וריחניים.


חומרים
1 ק"ג אפרסקים חתוכים לרצועות (משקל נטו לאחר גלעון)
750 גרם סוכר
מיץ לימון טרי (מלימון עסיסי אחד)
1 כף מחטי רוזמרין
1 כף גרגירי כוסברה שלמים
אופן ההכנה

אופציה: קליפות או גלעיני חבושים ארוזים בפיסת בד גזה.

  1. מניחים את האפרסקים בסיר כבד. מוסיפים את הסוכר. משאירים יחד במקום קריר (אפשר במקרר) למשך הלילה, כדי שיפרישו נוזלים.
  2.  שמים את הסיר על להבה גבוהה דקה אחת. מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד, עד שמשתחררים נוזלים מהפרי. אם רוצים, מוסיפים את גלעיני החבושים.
  3. מגדילים את הלהבה ומביאים את הריבה לרתיחה. מנמיכים ומוציאים את הקצף. מוסיפים את בד הגזה עם גלעיני החבושים, אם רוצים.
  4. בריבה זו יש להקפיד שלא לערבב את הפרי, כדי שלא יימעך. ממשיכים לבשל עד שהריבה מסמיכה.
    מוסיפים את הלימון, הרוזמרין והכוסברה ומבשלים 5 דקות נוספות. אם משתמשים בגלעיני החבושים, מוציאים את בד הגזה וזורקים.
  5. טיפ: ניתן לקלות מעט את גרגרי הכוסברה במחבת יבשה, לפני שמכניסים לקונפיטורה. בדרך זו יהיה טעמם אגוזי יותר. 
  6. אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים)


חזרה