קונפיטורת שזיפים שחורים
/ איתמר דוידוב
ריבה כהה, טעימה מאוד. מומלץ להשתמש בה כרוטב לגלידת וניל או סתם לאכול עם חמאה על פרוסת לחם.
|
חומרים
|
1 ק"ג שזיפים (נטו לאחר גלעון) |
900 גרם סוכר |
מיץ מלימון טרי אחד (מלימון אחד עסיסי) |
אופן ההכנה |
- מניחים את הפרי בסיר כבד. מוסיפים את הסוכר. מדליקים להבה גבוהה למשך דקה ומנמיכים.
- מבשלים עד שנוזלים משתחררים מהפרי. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
- מוציאים את הקצף שמצטבר כל הזמן. מנמיכים ומבשלים בלהבה נמוכה, עד שהריבה מסמיכה.
- מוסיפים את הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות.
- אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים)
|
חזרה |