שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונפיטורת שזיפים שחורים / איתמר דוידוב

ריבה כהה, טעימה מאוד. מומלץ להשתמש בה כרוטב לגלידת וניל או סתם לאכול עם חמאה על פרוסת לחם.


חומרים
1 ק"ג שזיפים (נטו לאחר גלעון)
900 גרם סוכר
מיץ מלימון טרי אחד (מלימון אחד עסיסי)
אופן ההכנה
  1. מניחים את הפרי בסיר כבד. מוסיפים את הסוכר. מדליקים להבה גבוהה למשך דקה ומנמיכים.
  2. מבשלים עד שנוזלים משתחררים מהפרי. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
  3. מוציאים את הקצף שמצטבר כל הזמן. מנמיכים ומבשלים בלהבה נמוכה, עד שהריבה מסמיכה.
  4. מוסיפים את הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות.
  5. אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים)

חזרה