שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה עם ארבע גבינות ועירית / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
400 גרם גבינות קשות (עזים, קשקבל, פרמז'ן, פטה) מגוררות
צרור עירית קצוץ
8 ביצים
1/2 גביע קרם פרש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הגבינות, העירית, הביצים והקרם פרש. מתבלים וטורפים היטב.
  2. ממיסים את החמאה והשמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
  3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
  4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
  5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.

חזרה