|
|
|
|
פריטטה עם ארבע גבינות ועירית
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
400 גרם גבינות קשות (עזים, קשקבל, פרמז'ן, פטה) מגוררות |
צרור עירית קצוץ |
8 ביצים |
1/2 גביע קרם פרש |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
4 כפות שמן זית |
50 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את הגבינות, העירית, הביצים והקרם פרש. מתבלים וטורפים היטב.
- ממיסים את החמאה והשמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
- מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
- מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.
| חזרה | | |