שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת בקלה פורטוגזית / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג דג בקלה
1 ק"ג תפוחי אדמה
3 בצלים פרוסים
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן זית
100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
3 ביצים
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס חלב
3 ביצים קשות
אופן ההכנה
  1. אם דג הבקלה קפוא, מפשירים. מטפטפים עליו מעט מלח ומיץ לימון ומשהים ל 30 דקות. שוטפים ומבשלים במי מלח רותחים כ 10 דקות, או עד שהדג מתפורר למגע מזלג.
  2. מבשלים את תפוחי-האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. קולפים ופורסים לפרוסות.
  3. מסננים את הדג מהמים, קולפים את העור ומסלקים את העצמות. מפוררים את בשר הדג במזלג.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית חרס בשמן בו טוגן הבצל.
    מסדרים בתבנית שכבות לסירוגין של תפוחי-אדמה, דג, בצל וזיתים שחורים. מסיימים בשכבת תפוחי-אדמה. יוצקים למעלה את כל השמן שנותר מטיגון הבצלים.
  6. טורפים את הביצים עם מלח, פלפל, חלב ופטרוזיליה, ויוצקים את התערובת על השכבות כך שתחלחל פנימה. אופים כ 30 דקות, או עד שפני המאפה זהובים.
  7. מגישים את הפשטידה מקושטת בביצים הקשות, חתוכות לפרוסות או לפלחים, במעט זיתים שחורים ופטרוזיליה.


חזרה