|
|
|
|
פשטידת בקלה פורטוגזית
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג דג בקלה |
1 ק"ג תפוחי אדמה |
3 בצלים פרוסים |
2 שיני שום כתושות |
1/2 כוס שמן זית |
100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים |
3 ביצים |
מלח ופלפל |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
1/2 כוס חלב |
3 ביצים קשות |
אופן ההכנה |
- אם דג הבקלה קפוא, מפשירים. מטפטפים עליו מעט מלח ומיץ לימון ומשהים ל 30 דקות. שוטפים ומבשלים במי מלח רותחים כ 10 דקות, או עד שהדג מתפורר למגע מזלג.
- מבשלים את תפוחי-האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. קולפים ופורסים לפרוסות.
- מסננים את הדג מהמים, קולפים את העור ומסלקים את העצמות. מפוררים את בשר הדג במזלג.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית חרס בשמן בו טוגן הבצל.
מסדרים בתבנית שכבות לסירוגין של תפוחי-אדמה, דג, בצל וזיתים שחורים. מסיימים בשכבת תפוחי-אדמה. יוצקים למעלה את כל השמן שנותר מטיגון הבצלים.
- טורפים את הביצים עם מלח, פלפל, חלב ופטרוזיליה, ויוצקים את התערובת על השכבות כך שתחלחל פנימה. אופים כ 30 דקות, או עד שפני המאפה זהובים.
- מגישים את הפשטידה מקושטת בביצים הקשות, חתוכות לפרוסות או לפלחים, במעט זיתים שחורים ופטרוזיליה.
| חזרה | | |