|
|
|
|
קרם קרמל עם חלב קוקוס
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים (5 מנות)
|
2 ביצים |
2 חלמונים |
1 כוס חלב |
1 כוס חלב קוקוס |
3 כפות סוכר |
לקרמל: |
1/4 כוס מים |
1/2 כוס סוכר |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות צלזיוס). מכינים תבנית חרס בינונית או 5 תבניות אישיות לקרמל.
- הקרמל: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. ממשיכים להרתיח עד שמתקבל קרמל בהיר. יוצקים את הקרמל לתבנית (או לתבניות), כך שהוא יצפה קצת את הדפנות.
- טורפים את הביצים והחלמונים בקערה קטנה כשתי דקות. מוסיפים את החלב ואת חלב הקוקוס וממשיכים לערבב עד שנוצרת בבלילה אחידה. יוצקים לתבניות.
- אופים 30-35 דקות, או עד שהקרם מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות.
- להגשה: מפרידים את הקרם מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים על צלחת (או צלחות) הגשה.
הערה: המנה נשמרת 4 ימים במקרר.
| חזרה | | |