שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם קרמל עם חלב קוקוס / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (5 מנות)
2 ביצים
2 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס חלב קוקוס
3 כפות סוכר
לקרמל:
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות צלזיוס). מכינים תבנית חרס בינונית או 5 תבניות אישיות לקרמל.
  2. הקרמל: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. ממשיכים להרתיח עד שמתקבל קרמל בהיר. יוצקים את הקרמל לתבנית (או לתבניות), כך שהוא יצפה קצת את הדפנות.
  3. טורפים את הביצים והחלמונים בקערה קטנה כשתי דקות. מוסיפים את החלב ואת חלב הקוקוס וממשיכים לערבב עד שנוצרת בבלילה אחידה. יוצקים לתבניות.
  4. אופים 30-35 דקות, או עד שהקרם מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר שלוש שעות לפחות.
  5. להגשה: מפרידים את הקרם מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים על צלחת (או צלחות) הגשה.

    הערה: המנה נשמרת 4 ימים במקרר.

חזרה