שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרפים ברוטב לימון / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (5 מנות)
1 כוס קמח
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים
2 כוסות חלב
לרוטב:
קליפה משני לימונים חתוכים לרצועות דקיקות (ז'ולינים)
2 לימונים סחוטים
1 כוס סוכר
2 כפות רום (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבלילה: מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת המערבל. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נבלעות.
  2. מחממים מעט את החלב, יוצקים שליש ממנו לקערה ומערבבים היטב עד שהגושים נעלמים. מוסיפים את שארית החלב ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
  3. מכינים את הקרפים: מברישים מחבת קטנה במעט חמאה או מרגרינה ומחממים על להבה בינונית. בעזרת מצקת יוצקים כמות מהבלילה למחבת ומפזרים על פני התחתית על ידי הטיית המחבת. כעבור דקה הופכים את הקרפ בזהירות ומטגנים מהצד השני עוד כמה שניות. ממשיכים כך עם כל הקרפים. אין צורך לשמן את המחבת בין הקרפים.
  4. מקפלים כל קרפ לשניים ושוב לשניים ומניחים בצלחת.
  5. מכינים את הרוטב: מרתיחים מים בסיר קטן, מכניסים את קליפות הלימון לדקה ומסננים.
  6. מחממים בסיר אחר (רחב מספיק) חצי כוס מים, את מיץ הלימון ואת הסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקליפות ואת הרום. מכניסים לסיר את הקרפים, ממשיכים לחמם ומגישים.

חזרה