|
|
|
|
פשטידת שלוש הגבינות
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
1.5 מכלים (400 מ"ל) שמנת מתוקה |
3 ביצים |
1/2 כוס גבינת "טל העמק" (אמנטל), מגורררת |
1/2 כוס גבינת עיזים מסוג סנט מור, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ |
1/2 כוס גבינת רוקפור חתוכה לקוביות של 1 ס"מ |
250 גרם בצק עלים |
מלח ופלפל |
מעט אגוז מוסקט מגורר |
אופן ההכנה |
- טורפים בקערה את הביצים והשמנת. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה לשלוש קעריות. מערבבים לכל קערה את אחת משלוש הגבינות, ומשהים בצד.
- מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק לעלה שירפד תבנית קיש בגודל של 23-20 ס"מ. מהדקים את הבצק לשולי התבנית ומורידים בצק מיותר. מחוררים את הבצק במזלג כדי למנוע ממנו לתפוח בזמן האפייה.
- יוצקים בזהירות לתבנית את שלושת סוגי תערובת הגבינה בשלושה אזורים שונים. אופים 40-30 דקות עד שהפשטידה זהובה. מגישים מיד.
| חזרה | | |