שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'אטני עגבניות / דליה פן-לרנר

מקורה של המנה הוא כמובן בהודו, אך הצ'אטני הזה, שאינו צמוד למקור, מתחבר מצוין לרוסטביף, לנקניקיות איטלקיות ואפילו לנקניקיות מרגז.


חומרים
800 גרם (קופסה אחת) עגבניות חתוכות מסוננות
1 פלפל אדום מתוק
צרור בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
1/2 כוס חומץ יין אדום
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
2 כפיות גרגירי חרדל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית פלפלון חריף חריף מיובש (צ'ילי) גרוס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ואת הפלפל. מכניסים לסיר קטן, לא מאלומיניום, את החומץ עם הסוכר, המלח, החרדל, הפלפל השחור והצ'ילי, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות, הפלפל והבצל, ומבשלים מעל להבה בינונית ללא מכסה כשעה ורבע, עד שהרוטב נעשה סמיך. בוחשים מדי פעם. מצננים ושומרים במקרר עד שבועיים.


חזרה