שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות / מנה שטרום


חומרים (4 מנות)
500 גרם (1 חבילה) ספגטי או פטוצ'יני, לינגואיני או כל פסטה אחרת
1/3 כוס שמן זית (אפשר להשתמש בשמן שבצנצנת העגבניות המיובשות)
5 שיני שום פרוסות דק
שביבי פלפל חריף, אדומים (שאטה)
10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (מסוננות)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
להגשה:
גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים שום ושביבי פלפלים חריפים בכמות לפי הטעם. מקפיצים בשמן מבלי לשרוף. מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת (זהירות, זה מתיז). מוסיפים את העגבניות המיובשות, ומערבבים.
  3. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר הריק. מוסיפים את הרוטב לסיר, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות. מגישים מיד עם גבינת פרמז'ן מגוררת.

חזרה