שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ירקות צח / פיליס גלזר

מרק בעל טעם עשיר, שטוב ללגום ככה סתם. יכול להחליף ציר בשר או עוף במתכונים רבים.


חומרים
1 עגבניה גדולה, חצויה
1 בצל גדול, חצוי
כף שמן (עדיף שמן חמניות)
3 גזרים מנוקים וחתוכים לחתיכות גסות
1/3 כוס עלי סלרי אמריקאי
1 כוס פטריות טריות, חתוכות גס
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
עלה דפנה
קורט טימין
קורט אורגנו
1.5 ליטר מים
1.5 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול, מערבבים את כל החומרים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. אם הטעם מרוכז מדי, יש להוסיף מים רותחים. אם רוצים לרכז עוד יותר, מורידים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ 15 דקות.
  2. מסננים ויוצקים לצנצנת זכוכית כדי לאחסן במקרר, או לקופסת איחסון המתאימה למקפיא. ניתן גם להקפיא את המרק במגש לקוביות קרח ולהשתמש לפי הצורך (אפשר גם לשתות את המרק עם הירקות, אך יש לסננו לפני ההקפאה).
חזרה