שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריזוטו אספרגוס / אביבית פריאל


חומרים (6 מנות)
1 חבילה אספרגוס טרי
100 גרם חמאה
5-6 בצלצלי שאלוט , קצוצים דק
3 שיני שום , כתושות
1 ק"ג אורז עגול לריזוטו
1 כוס יין לבן
2 ליטרים ציר ירקות
מלח ופלפל
1 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
50 גרם גבינת פרמזן
גרגרי פלפל אדום (אם רוצים)
לציר:
3 גזרים
2 בצלים
1 כרישה
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
עלי דפנה
פלפל אנגלי
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. הציר: קולפים את הירקות וחותכים גס. מכניסים לסיר, מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי, מכסים במים ומבשלים שעה על להבה בינונית. מתבלים ומסננים.
  2. קולפים את גבעולי האספרגוס וקוצצים. שומרים את הראשים בצד.
  3. ממיסים חמאה בסיר בינוני ומאדים את השאלוט, השום והאספרגוס הקצוץ, עד שהשאלוט שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא נספג באורז. מוסיפים בהדרגה את הציר, כל פעם כמות קטנה, ומערבבים עד שנספג. התהליך כולו אמור לקחת 12-14 דקות.
  4. לקראת סוף הבישול מתבלים, מגררים מחצית מהגבינה לתוך האורז, מערבבים ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. חולטים קלות את ראשי האספרגוס.
  5. להגשה: מניחים את הריזוטו את ראשי האספרגוס, שבבים משארית הפרמזן וגרגרי פלפל אדום (אם רוצים).

חזרה