שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט לימון / מיכל לוי-אלחלל

לאפיה משתמשים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.


חומרים
1.25 כוסות קמח
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
1/2 כפית מלח
1 חלמון
למלית:
1/2 מתכון לקרם זביון בטעם לימון (ראו מתכון)
אופן ההכנה
  1. הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומפעילים את המכשיר עד שנוצר גוש בצק, ולא יותר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. חותכים רדיד אלומיניום בקוטר התבנית, משמנים אותו ומניחים על הבצק עם הצד המשומן כלפי מטה. אופים 10 דקות, מסירים את הרדיד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מכינים את המלית, יוצקים לתחתית הבצק ומיישרים. מאחסנים במקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה.

חזרה