שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שעועית צהובה בחמאת מרווה / אריק חכימי


חומרים
800 גרם שעועית צהובה , שטופה ונקייה מקצוות
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 שיני שום קצוצות דק
8 עלי מרווה
2 לימונים סחוטים
מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את השעועית ומבשלים עד לרתיחה נוספת או עד שהשעועית מתרככת אך נשארת קצת קשה (בדרגת אל-דנטה). מסננים ומעבירים לקערת מי קרח. כשהשעועית קרה מסננים מהמים ומאחסנים במקרר עד סמוך להגשה.
  2.  לפני ההגשה ממסים את החמאה בסיר או במחבת עמוקה, מוסיפים את השום, המרווה והשעועית ומטלטלים מספר דקות, עד שהשעועית חמה. מוסיפים את מיץ הלימון ומטלטלים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

חזרה