שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז לבן / אביבית פריאל

מתכון בסיסי לאורז שהצלחתו מובטחת. בזמן האידוי חשוב לא לערבב את האורז ולא לפתוח את מכסה הסיר. כשרוצים לבדוק אם כל המים נספגו, יוצרים בעדינות גומה במרכז הסיר בעזרת מזלג.


חומרים (3 מנות)
2 כפות שמן או חמאה
1 כוס אורז
1.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  1. מחממים כף שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות, עד שהוא הופך כמעט שקוף. מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ואת שארית השמן.
  2. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מאוד. מאדים 18 דקות, מכבים את האש ומשאירים בסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

חזרה