|
|
|
|
תבשיל ירקות ביין לבן
/ בני סיידא
|
חומרים (7 מנות)
|
1/2 כוס שמן זית |
2 בצלים, פרוסים דק |
6 שיני שום, פרוסות |
1 שורש סלרי גדול, חצוי וחתוך לפרוסות |
1 שומר קטן, חתוך לרצועות |
3 גזרים, חתוכים לגפרורים עבים |
6 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד), פרוסים |
1 לפת קטנה, פרוסה וחתוכה לרצועות |
3 לבבות ארטישוק, חצויים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
2 גבעולי רוזמרין |
1 גבעול טימין |
1 כוס יין לבן |
1 כוס מרק עוף צח |
300 גרם פטריות טריות מסוגים שונים |
פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מחממים בסיר כבד את השמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את כל הירקות פרט לפטריות ומטגנים 10 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את גבעולי הרוזמרין והטימין, היין והמרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים 20 דקות נוספות, עד שרוב הנוזלים נספגים ומתאדים. מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, זורים את הפטרוזיליה ומגישים.
| חזרה | | |