שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל ירקות ביין לבן / בני סיידא


חומרים (7 מנות)
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים, פרוסים דק
6 שיני שום, פרוסות
1 שורש סלרי גדול, חצוי וחתוך לפרוסות
1 שומר קטן, חתוך לרצועות
3 גזרים, חתוכים לגפרורים עבים
6 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד), פרוסים
1 לפת קטנה, פרוסה וחתוכה לרצועות
3 לבבות ארטישוק, חצויים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 גבעולי רוזמרין
1 גבעול טימין
1 כוס יין לבן
1 כוס מרק עוף צח
300 גרם פטריות טריות מסוגים שונים
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר כבד את השמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות.
  2. מוסיפים את כל הירקות פרט לפטריות ומטגנים 10 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את גבעולי הרוזמרין והטימין, היין והמרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות ומבשלים 20 דקות נוספות, עד שרוב הנוזלים נספגים ומתאדים. מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, זורים את הפטרוזיליה ומגישים.

חזרה