תפוחי אדמה מאודים
/ אריק חכימי
יש להכין מנה זו בסיר אידוי המורכב משני חלקים, או בסיר ובתוכו שושנת אידוי.
|
חומרים
|
10 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לרבעים |
1 גבעול רוזמרין |
1 עלה דפנה |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
אופן ההכנה |
- יוצקים מים לחלק התחתון של הסיר, עד למרחק 5 ס"מ מחלקו העליון. מוסיפים את הרוזמרין ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה.
- מניחים את תפוחי האדמה בחלקו העליון של הסיר (המחורר) ומתבלים במלח ובפלפל. כשהמים רותחים מניחים את החלק העליון על גבי הסיר ומכסים. מנמיכים את הלהבה לבעבוע קל ומבשלים כ 30 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
|
חזרה |