פטריות ממולאות
/ פיליס גלזר
מתכון קל להכנה. אפשר להחליף את התרד במנגולד (סלק עלים).
|
חומרים (6 מנות)
|
24 פטריות (שמפיניון או פורטובלו) טריות, בגודל בינוני |
500 גרם תרד או מנגולד |
1/3 כוס גבינת פטה מגוררת |
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת |
3 כפות צנוברים |
1.5 כפיות חמאה חתוכה לחתיכות קטנות |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- מבשלים את התרד: מרתיחים מים בסיר. שוטפים היטב ומורידים גבעולים קשים. כאשר המים רותחים זורקים פנימה את התרד ל-5 דקות. מוציאים ומסננים היטב. (אם משתמשים בתרד קפוא יש רק להפשיר ולסחוט. אין צורך לבשל).
- מרפדים תבנית אפייה רדודה בנייר פרגמנט, או משמנים קלות.
- שוטפים במהירות את הפטריות, כדי שיספגו כמה שפחות מים. מורידים את הגבעולים (שומרים אותם למרק או תבשיל אחר), ומנגבים את הפטריות בעזרת מגבת מטבח.
- סוחטים היטב את התרד המבושל, כדי להוציא את הנוזלים. קוצצים אותו ומערבבים בקערה עם גבינת הפטה, הפרמזן והצנוברים. ממלאים כל פטריה בתערובת, ומניחים בתבנית אפייה. שמים מעט חמאה מלמעלה.
- אופים כ-30 דקות, או עד שהפטריות משחימות קלות.
|
חזרה |