שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות ממולאות / פיליס גלזר

מתכון קל להכנה. אפשר להחליף את התרד במנגולד (סלק עלים).


חומרים (6 מנות)
24 פטריות (שמפיניון או פורטובלו) טריות, בגודל בינוני
500 גרם תרד או מנגולד
1/3 כוס גבינת פטה מגוררת
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
3 כפות צנוברים
1.5 כפיות חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. מבשלים את התרד: מרתיחים מים בסיר. שוטפים היטב ומורידים גבעולים קשים. כאשר המים רותחים זורקים פנימה את התרד ל-5 דקות. מוציאים ומסננים היטב. (אם משתמשים בתרד קפוא יש רק להפשיר ולסחוט. אין צורך לבשל).
  3. מרפדים תבנית אפייה רדודה בנייר פרגמנט, או משמנים קלות.
  4. שוטפים במהירות את הפטריות, כדי שיספגו כמה שפחות מים. מורידים את הגבעולים (שומרים אותם למרק או תבשיל אחר), ומנגבים את הפטריות בעזרת מגבת מטבח.
  5. סוחטים היטב את התרד המבושל, כדי להוציא את הנוזלים. קוצצים אותו ומערבבים בקערה עם גבינת הפטה, הפרמזן והצנוברים. ממלאים כל פטריה בתערובת, ומניחים בתבנית אפייה. שמים מעט חמאה מלמעלה.
  6. אופים כ-30 דקות, או עד שהפטריות משחימות קלות.

חזרה