שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה דג בגריל ברוטב עגבניות טריות ושמן זית / חנוך בר-שלום


חומרים
8 פילטים של דג טרי (שד הים, לוקוס, בס או דניס) במשקל של כ 200 גרם כל אחד
מעט שמן זית
לרוטב:
4 עגבניות טריות ובשלות
1/2 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום חריף קצוץ
1 כף מיץ לימון
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  חוצים את העגבניות לשניים, מסירים את הגרעינים והמיץ ומגררים את בשר העגבנייה על מגררת עבה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומניחים בצד. 
  2.  מורחים את הדגים במעט שמן זית וצולים בגריל כ 3 דקות מכל צד.
  3.  מניחים את הדגים בצלחת הגשה כשהעור כלפי מטה. מורחים מעל כל דג כמה כפות מהרוטב, סוחטים לימון מעל ומגישים.


חזרה