|
|
|
|
פילה דג בגריל ברוטב עגבניות טריות ושמן זית
/ חנוך בר-שלום
|
חומרים
|
8 פילטים של דג טרי (שד הים, לוקוס, בס או דניס) במשקל של כ 200 גרם כל אחד |
מעט שמן זית |
לרוטב: |
4 עגבניות טריות ובשלות |
1/2 כוס שמן זית |
3 שיני שום כתושות |
1 פלפל אדום חריף קצוץ |
1 כף מיץ לימון |
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה |
אופן ההכנה |
- חוצים את העגבניות לשניים, מסירים את הגרעינים והמיץ ומגררים את בשר העגבנייה על מגררת עבה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מורחים את הדגים במעט שמן זית וצולים בגריל כ 3 דקות מכל צד.
- מניחים את הדגים בצלחת הגשה כשהעור כלפי מטה. מורחים מעל כל דג כמה כפות מהרוטב, סוחטים לימון מעל ומגישים.
| חזרה | | |